blog


Az andocsi templom legendája

Az andocsi templom legendája

A legenda szerint 1520 táján egy éjszaka nagy fényesség árasztotta el az eget Somogy megye fölött. Ebben a mennyei fényességben angyali ének zendült, majd a mennyei fényesség és a csodás himnuszok zengése egyre jobban közeledett az alvó faluhoz: Andocshoz. Ezen az éjszakán ugyanis a Szűzanya szállott angyalaival Andocs fölé. Mikor másnap reggel a falu népe munkába indult, meglepődve látta, hogy a falu közepén lévő, addig üres telken most egy tornyos kápolnácska áll.

Az andocsi templom legendája


Az eltitkolt igazság 1848-ról

Az eltitkolt igazság 1848-ról!

 

Egy rendhagyó történelem óra


Péntek 13: a babona eredete

Péntek 13: a babona eredete

 

A világ egyik legelterjedtebb babonája a péntek 13 -ától való félelem. Dan Brown, amerikai művészettörténész, tanár és regényíró 2003-ban megjelent és nagyon gyorsan rekord olvasottságot elért világhírű regénye „A da Vinci-kód” hívta fel a figyelmet arra a hiedelemre, hogy 1307. október 13-án, pénteken végeztette ki a nagyhatalmú Templomos Lovagokat IV. Fülöp francia király. A történet részletes bemutatása előtt azonban néhány példát is megemlítenénk arra vonatkozóan, hogy részint a péntek, részint a 13-as szám baljós jellege milyen régi gyökerekre nyúlik vissza.

Péntek 13: a babona eredete


Nőnap:tippek férfiaknak-hogyan válasszunk virágot?

Nőnap eredete, tippek férfiaknak!

 

Van az évnek egy napja, amikor a férfiak virággal lepik meg a róluk gondoskodó nőket, asszonyokat, ezzel is megköszönve odaadásukat, a reggeli teát, kávét, a frissen mosott, vasalt ruhát, a nehéz munkával töltött napok utáni meleg vacsorát. De vajon tudják-e kedves férfitársaim, hogyan kell virágot választani, milyen színűt, hány szálat vegyenek? És, hogy a virágoknak jelentésük van? (Virágnyelven beszél?) 


A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata

Bár a nagysikerű könyv nyomában készült filmet holnap mutatják be a mozik, nálunk Bonnyán mást jelent számunkra a szürke ötven árnyalata.

Igazi hamisítatlan falusi hangulat köszön vissza képeinkről, melyeket ezúttal fekete-fehér kiadásban közlünk. A falusi vendéglátás képei valahogy nosztalgiát sugallnak így, élénk színek nélkül. Pedig nálunk nagyon is elevenek a színek. Most mégis egy kicsit megállunk, nosztalgiázunk, és elmerengünk rajta, vajon milyen képekkel tért volna haza tőlünk a nagyapánk, korabeli Cmena fényképezőjével.  

A szürke ötven árnyalata


Trash the dress esküvői fotózás

Trash the dress esküvői fotózás

 

A Trash the Dress Fotózás az esküvőfotózás speciális, kreatív ága, mely Amerikából származik. Lényege, hogy esküvői ruhában (optimális esetben mind a menyasszonyról, mind a vőlegényről) olyan képek készülnek, melyek teljesen ellentétben állnak ruhák eleganciájával. Erre a fotózásra eredetileg az esküvő után került sor, amikor már nem számított, ha kárt tesznek a ruhában. A Trash the Dress fotózás másik lényeges eleme ugyanis az, hogy a ruhát összekoszolják, vízbe merítsék, szétszaggassák.

Trash the dress esküvői fotózás


Január hónap eredete

Amit Januárról tudni érdemes

Január (korábban Januárius): Janus római isten nevéből alakult ki, az év első hónapja, 31 napos. Régi magyar neve: Vízöntő, Boldogasszony vagy Nagyboldogasszony hava. Székelynaptár szerint: Fergeteg hava

Január hónap eredete


Speciális ajánlatok